Anxietate și atacuri de panică

CE ESTE 

ANXIETATE și atacuri de panică

Cu toții ne confruntăm cu anxietate. Însă atunci când aceasta ne împiedică să desfășurăm activități cotidiene obișnuite, devine o tulburare.

 

Anxietatea adaptativă se bazează pe frică; este mecanismul de alertă natural al organismului. Dar nivelurile ridicate de anxietate și tensiunea psihică constantă nu sunt benefice organismului și psihicului și pot deveni parte dintr-o tulburare. 

Anxietatea poate fi asociată cu durerea fizică, prin faptul că organismul reacționează ca și cum ar fi permanent în pericol, dar și există și durere psihică. 

 

Anxietatea, frica constantă și nervozitatea pot accentua profund starea de tensiune în corp și minte și pot interfera cu somnul, funcționarea fiziologică normală, cu relațiile sociale, obiceiurile alimentare, munca, activitătile cotidiene și toate domeniile vieții.

Anxietatea poate avea diverse forme, inclusiv fobii și atacuri de panică și este adesea asociată cu depresia. 

 

Prin intermediul psihoterapiei vei învăța strategiile și abilitățile practice care te ajută să te eliberezi de anxietate și atacuri de panică și vei însuși noi metode de adaptare la provocări și situații cotidiene.

Iar pe masură ce ameliorarea simptomelor se face simțită, trecerea treptată la depistarea și înțelegerea surselor de anxietate și tratarea lor, te va ajuta să găsești strategii de

moderare a dificultăților emoționale și de adaptare la noi situații.

 

Psihoterapia oferă instrumentele necesare pentru a continua și menține drumul transformării și în afara cadrului terapeutic. 

Scapă de frică, depășește cele mai mari obstacole, șterge convingerile care te limitează, eliberează-te de gândurile negative și programează-te pentru a reuși

Copyright 2018 Psiholog Online Diana – All rights Reserved 

Close Menu